Laatste nieuws

vrijdag 13 oktober 2023
Verplichte werken GSF 2024

dinsdag 18 april 2023
Livestream 2023

Snel naar

zondag 8 oktober 2023
» Wedstrijdreglement

zaterdag 14 mei 2022
» Waanzinnig verjaardagsfeest!

 

Algemene informatie

Onderstaand vind je algemene informatie over het Gouden Spiker Festival.

Locatie
Het Gouden Spiker Festival wordt georganiseerd in MFC "De Wier".
Adres: De Telle 21, 9247 BH te Ureterp.

Kaartverkoop
Ieder orkest krijgt na opgave van het ledenaantal bij inschrijving, deelnemerskaarten voor ieder orkestlid. De deelnemerskaarten zijn op de dag van het festival af te halen bij de kassa. Toegangskaarten voor de toeschouwers en supporters zijn aan de zaal verkrijgbaar en kosten € 8,50. Iedere muzikant en/of toeschouwer moet in het bezit te zijn van een entreekaart tijdens het festival. Controle vindt plaats bij de kassa en de ingang van de zaal.

Consumpties
Er is tijdens het festival de gelegenheid om met andere muzikanten kennis te maken en na te praten over je eigen optreden, onder het genot van een hapje en een drankje in de gezellige de gezellige foyer van MFC "De Wier".

Parkeren
Parkeren kan op de parkeerplaatsen bij MFC "De Wier". Bij grote drukte is het mogelijk om in de omliggende straten te parkeren.

Repertoire
Alle orkesten dienen een kort concert programma van vier composities samen te stellen. Hierin zijn de volgende onderdelen verplicht:

  • Mars
  • Koraalmatig werk
  • Solistisch werk (mag ook van meerdere solisten zijn)
  • Verplicht werk

Partituren
De partituren koraal, mars & solo moeten (voor de juryleden en eventuele geluidsopnamen) in drievoud gekopieerd zijn. De partituren van de verplichte werken worden beschikbaar gesteld door de organisatie. De partituren kun je bij de kassa inleveren tijdens het festival.

Volgorde van optreden
De volgorde van optreden wordt in elke divisie bepaald door een loting. Iedere deelnemer krijgt van de organisatie schriftelijk bericht over het tijdstip van loting. Van ieder orkest dient één vertegenwoordiger aanwezig te zijn bij de loting.

Inspeelruimte
Ieder orkest krijgt de mogelijkheid om zich voor te bereiden op het optreden. De inspeelruimte en concertzaal zijn in hetzelfde gebouw. Je wordt door medewerk(st)ers van het festival begeleid naar de beide ruimtes.

Slagwerk
De organisatie van het Gouden Spiker Festival stelt slagwerk ter beschikking. Het instrumentarium staat (kosteloos) tot je beschikking, het is raadzaam klein slagwerk zelf mee te nemen. In de inspeelruimte is géén slagwerk aanwezig. Wilt je weten welk slagwerk aanwezig is? Neem een kijkje op de lijst met het aanwezige slagwerkinstrumentarium.

Lessenaars
Op het concertpodium is een directielessenaar aanwezig. Voor de dirigenten is tevens een verhoging (bok) aanwezig. Wanneer je hier gebruik van wilt maken, dan kunt je dit van tevoren aangeven bij de organisatie. De muzikanten gebruiken in de inspeelruimte én op het concertpodium eigen lessenaars. Ook de slagwerkers.

Instrumentenberging
De instrumenten en koffers kunnen tijdens het festival (tijdelijk) in de instrumentenzaal neergezet worden. Het is fijn als je na je optreden je muziekinstrument weer naar je auto brengt. Op deze manier hebben we voldoende ruimte voor iedereen in de kleedruimte.

Eigen risico
De organisatie van het festival is niet verantwoordelijk bij verlies of in geval bij diefstal.

Wat is het Gouden Spiker Festival?

Gouden Spiker FestivalStichting Culturele Activiteiten Opsterland (SCAO) organiseert jaarlijks het Gouden Spiker Festival. Wij bieden ...

5e/4e/3e Divisie

Concertprogramma 5e/4e/3e DivisieAlle orkesten spelen een kort concertprogramma van vier composities. De volgende onderdelen zijn ...

Festival Divisie

Concertprogramma Festival DivisieIedere deelnemer in de Festival Divisie mag een vrij programma spelen van maximaal 20 minuten. In verband ...

Wedstrijdreglement

zondag 8 oktober 2023
Hieronder vind je het vastgestelde wedstrijdreglement voor GSF 2024. Hierin staan bijvoorbeeld de deelnemerskosten en uitleg over het te ...