Laatste nieuws

zaterdag 14 mei 2022
Waanzinnig verjaardagsfeest!

dinsdag 19 april 2022
23 april eerste festivaldag!

Snel naar

dinsdag 19 april 2022
» Deelnemers 2022

zaterdag 19 februari 2022
» Slagwerklijst

vrijdag 21 januari 2022
» Wedstrijdreglement

zaterdag 14 mei 2022
» Waanzinnig verjaardagsfeest!

 

Algemene informatie

Onderstaand vindt u algemene informatie over het Gouden Spiker Festival.

Locatie
Het Gouden Spiker Festival wordt georganiseerd in MFC "De Wier".
Adres: De Telle 21, 9247 BH te Ureterp.

Kaartverkoop
Ieder orkest krijgt na opgave van het ledenaantal bij inschrijving, deelnemerskaarten voor ieder orkestlid. De deelnemerskaarten zijn op de dag van het festival af te halen bij de kassa. Toegangskaarten voor de toeschouwers en supporters zijn aan de zaal verkrijgbaar en kosten € 8,50. Iedere muzikant en/of toeschouwer dient in het bezit te zijn van een entreekaart tijdens het festival. Controle vindt plaats bij de kassa en de ingang van de zaal.

Consumpties
Er is tijdens het festival de gelegenheid om met andere muzikanten kennis te maken en na te praten over uw optreden, onder het genot van een hapje en een drankje in de gezellige de gezellige foyer van MFC "De Wier".

Parkeren
U kunt parkeren op de parkeerplaatsen nabij MFC "De Wier". Bij grote drukte is het mogelijk om in de omliggende straten te parkeren.

Repertoire
Alle orkesten dienen een kort concert programma van vier composities samen te stellen. Hierin zijn de volgende onderdelen verplicht:

  • Mars
  • Koraalmatig werk
  • Solistisch werk (mag ook van meerdere solisten zijn)
  • Verplicht werk

Partituren
De partituren koraal, mars & solo dienen (ten behoeve van de juryleden en eventuele geluidsopnamen) in drievoud gekopieerd te worden. De partituren van de verplichte werken worden beschikbaar gesteld door de organisatie. Deze partituren kunt u bij de kassa inleveren tijdens het festival.

Volgorde van optreden
De volgorde van optreden wordt in elke divisie bepaald door een loting. Iedere deelnemer krijgt van de organisatie schriftelijk bericht over het tijdstip van loting. Van ieder orkest dient één vertegenwoordiger aanwezig te zijn bij de loting.

Inspeelruimte
Ieder orkest krijgt de mogelijkheid om zich voor te bereiden op het optreden. De inspeelruimte en concertzaal zijn in hetzelfde gebouw. U wordt door medewerk(st)ers van het festival begeleid naar de beide ruimtes.

Slagwerk
De organisatie van het Gouden Spiker Festival stelt slagwerk ter beschikking. Het instrumentarium staat (kosteloos) tot uw beschikking, het is raadzaam klein slagwerk zelf mee te nemen. In de inspeelruimte is géén slagwerk aanwezig. Wilt u weten welk slagwerk aanwezig is? Neem een kijkje op de lijst met het aanwezige slagwerkinstrumentarium.

Lessenaars
Op het concertpodium is een directielessenaar aanwezig. Voor de dirigenten is tevens een verhoging (bok) aanwezig. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken, dan kunt u dit van tevoren kenbaar maken bij de organisatie. De muzikanten dienen in de inspeelruimte en op het concertpodium gebruik te maken van eigen lessenaars. Dit geldt tevens voor de slagwerkers.

Instrumentenberging
De instrumenten en koffers kunnen tijdens het festival (tijdelijk) in de instrumentenzaal neergezet worden. We willen u vragen om na uw optreden het materiaal weer zo snel mogelijk naar uw auto te brengen. Op deze manier hebben we voldoende ruimte voor iedereen.

Eigen risico
De organisatie van het festival is niet verantwoordelijk bij verlies of in geval bij diefstal.

Wat is het Gouden Spiker Festival?

Gouden Spiker FestivalIn het hele land wordt een hoop aandacht geschonken aan blaasmuziek in al haar facetten. Alleen worden de festivals, ...

5e/4e/3e Divisie

Concertprogramma 5e/4e/3e DivisieAlle orkesten dienen een kort concertprogramma van vier composities samen te stellen. Hierin zijn de ...

Festival Divisie

Concertprogramma Festival DivisieIedere deelnemer in de Festival Divisie mag een vrij programma spelen van maximaal 20 minuten. In verband ...

Wedstrijdreglement

vrijdag 21 januari 2022
Hieronder vind je het vastgestelde wedstrijdreglement voor GSF2022.