Laatste nieuws

dinsdag 18 april 2023
Livestream 2023

vrijdag 31 maart 2023
Karianne Flåtene Nilssen te gast

Snel naar

zaterdag 1 april 2023
» Deelnemers 2023

vrijdag 21 januari 2022
» Wedstrijdreglement

zaterdag 14 mei 2022
» Waanzinnig verjaardagsfeest!

 

5e/4e/3e Divisie

Concertprogramma 5e/4e/3e Divisie
Alle orkesten spelen een kort concertprogramma van vier composities. De volgende onderdelen zijn verplicht:

  • Mars

  • Koraalmatig werk

  • Solistisch werk (mag ook van meerdere solisten zijn, bijv. duo, trio.)

  • Verplicht werk

Verplichte werken

Voor iedere divisie wordt er een verplicht werk vastgesteld. De verplichte werken worden via deze website bekend gemaakt. Ieder deelnemend orkest koopt zelf op eigen kosten het verplichte werk.

 

Jurering
Een vakkundige (geblindeerde) jury van twee personen, maakt van ieder optreden een opbouwend kritisch verslag. De jury kent ook de prijzen toe. Er zijn verschillende prijzen in de wacht te slepen. Namelijk een prijs voor de solist, het verplichte werk en als "hoofdprijs" een Gouden Spiker Trofee voor het totale concertprogramma.

Tijdens het festival worden geen punten bekend gemaakt. Alleen de winnaars van de trofeeën. Het Gouden Spiker Festival heeft dus geen verliezers, alleen maar winnaars!

Inschrijfgeld:
Het inschrijfgeld voor het festival bedraagt € 195,- inschrijfgeld. (inschrijfgeld + deelnemerskaarten voor het gehele orkest). Het inschrijfgeld moet binnen 4 weken na inschrijving worden overgemaakt op het volgende bankrekeningnummer: 3051.55.539 ten name van Stichting Culturele Activiteiten Opsterland..

Afmelden?

Liever niet natuurlijk! Zodra het inschrijfgeld betaald is, is er sprake van een definitieve opgave aan het festival. Wanneer jouw orkest binnen acht weken voor aanvang van het festival de deelname intrekt, wordt het inschrijfgeld niet terugbetaald. Dit i.v.m. gemaakte onkosten voor het festival.

 

Loting

De volgorde van optreden wordt in elke divisie bepaald door een loting. Verzoeken voor aanvang van het festival om op een bepaald tijdstip te willen optreden, worden door de organisatie niet in behandeling genomen. De loting bepaalt het definitieve tijdstip van optreden van elk orkest. Na de loting kan er onderling niet meer worden geruild!

Wat is het Gouden Spiker Festival?

Gouden Spiker FestivalStichting Culturele Activiteiten Opsterland (SCAO) organiseert jaarlijks het Gouden Spiker Festival. Wij bieden ...

Algemene informatie

Onderstaand vind je algemene informatie over het Gouden Spiker Festival. LocatieHet Gouden Spiker Festival wordt georganiseerd in MFC "De ...

Festival Divisie

Concertprogramma Festival DivisieIedere deelnemer in de Festival Divisie mag een vrij programma spelen van maximaal 20 minuten. In verband ...

Wedstrijdreglement

vrijdag 21 januari 2022
Hieronder vind je het vastgestelde wedstrijdreglement voor GSF 2023.