Laatste nieuws

zaterdag 14 mei 2022
Waanzinnig verjaardagsfeest!

dinsdag 19 april 2022
23 april eerste festivaldag!

Snel naar

dinsdag 19 april 2022
» Deelnemers 2022

zaterdag 19 februari 2022
» Slagwerklijst

vrijdag 21 januari 2022
» Wedstrijdreglement

zaterdag 14 mei 2022
» Waanzinnig verjaardagsfeest!

 

5e/4e/3e Divisie

Concertprogramma 5e/4e/3e Divisie
Alle orkesten dienen een kort concertprogramma van vier composities samen te stellen. Hierin zijn de volgende onderdelen verplicht:

  • Mars

  • Koraalmatig werk

  • Solistisch werk (mag ook van meerdere solisten zijn, bijv. duo, trio.)

  • Verplicht werk

Verplichte werken

Voor iedere divisie wordt er een verplicht werk vastgesteld. De verplichte werken worden via deze website bekend gemaakt. Ieder deelnemend orkest dient zelf het verplichte werk aan te schaffen.

 

Jurering
Een vakkundige (geblindeerde) jury, bestaande uit twee personen, maakt van ieder optreden een opbouwend kritisch verslag. De jury kent ook de prijzen toe. Er zijn verschillende prijzen in de wacht te slepen. Namelijk een prijs voor de solist, het verplichte werk en als "hoofdprijs" een Gouden Spiker Trofee voor het totale concertprogramma.

Tijdens het festival worden geen punten bekend gemaakt. Alleen de winnaars van de trofeeŽn. Hierdoor kent het Gouden Spiker Festival dus geen verliezers, enkel winnaars!

Inschrijfgeld:
Het inschrijfgeld voor het festival bedraagt Ä 165,- inschrijfgeld. (inschrijfgeld + deelnemerskaarten voor het gehele orkest). Het inschrijfgeld moet binnen 4 weken na inschrijving worden overgemaakt op het volgende bankrekeningnummer: 3051.55.539 ten name van Stichting Culturele Activiteiten Opsterland te Dokkum.

Afmelden?

Liever niet natuurlijk! Zodra het inschrijfgeld betaald is, is er sprake van een definitieve opgave aan het festival. Wanneer uw orkest binnen acht weken voor aanvang van het festival de deelname intrekt, wordt het inschrijfgeld niet terugbetaald. Dit i.v.m. gemaakte onkosten voor het festival.

 

Loting

De volgorde van optreden wordt in elke divisie bepaald door een loting. Verzoeken voor aanvang van het festival om op een bepaald tijdstip te willen optreden, worden door de organisatie niet in behandeling genomen. De loting bepaalt het definitieve tijdstip van optreden van elk orkest. Na de loting kan er onderling niet meer worden geruild!

Wat is het Gouden Spiker Festival?

Gouden Spiker FestivalIn het hele land wordt een hoop aandacht geschonken aan blaasmuziek in al haar facetten. Alleen worden de festivals, ...

Algemene informatie

Onderstaand vindt u algemene informatie over het Gouden Spiker Festival. LocatieHet Gouden Spiker Festival wordt georganiseerd in MFC "De ...

Festival Divisie

Concertprogramma Festival DivisieIedere deelnemer in de Festival Divisie mag een vrij programma spelen van maximaal 20 minuten. In verband ...

Wedstrijdreglement

vrijdag 21 januari 2022
Hieronder vind je het vastgestelde wedstrijdreglement voor GSF2022.