Laatste nieuws

Snel naar

woensdag 30 juni 2021
» Dutch Open Slow Melody Contest

» Inschrijven

zondag 21 november 2021
» Winnaars DOSMC 2021!

 

Dutch Open Slow Melody Contest

woensdag 30 juni 2021

Dutch Open Slow Melody Contest
Op zondag 21 november 2021 organiseert Stichting Culturele Activiteiten Opsterland de ‘Dutch Open Slow Melody Contest’ (DOSMC) in theater De Skāns in Gorredijk. Een solistenconcours in een veilige en laagdrempelige omgeving, voor HaFaBra-muzikanten van 8 t/m 88 jaar.  

Corona
‘Gelukkig, de wereld gaat beetje bij beetje weer open! Er mag weer muziek gemaakt worden, we hebben het enorm gemist.’ vertelt Heleen Talman, voorzitter SCAO. ‘De DOSMC stond vorig jaar al geprogrammeerd maar kon door de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. We hebben een nieuwe datum geprikt en gaan vol enthousiasme aan de slag met de organisatie.’

Wat is een Slow Melody Contest?
De naam zegt het al; de ‘Slow Melody Contest’ is een wedstrijd voor langzame, gedragen solo’s. In Engeland is dit een eeuwenoude traditie, naast de reguliere solistenconcoursen. De DOSMC is het uitgelezen evenement om je voordracht, klank en muzikaliteit te presenteren.

Begeleiding
Pianiste Elvire Boelee kan je begeleiden tijdens je solo. Er wordt gelegenheid geboden om te oefenen met haar, een week voorafgaand aan het evenement. Natuurlijk is het ook toegestaan om je eigen pianist(e) mee te nemen of met een geluidsopname op te treden. Geef dit dan wel aan bij je opgave.

Solo te spannend?
Vind je alleen spelen toch te spannend en kom je liever samen of met zijn drietjes? Dat mag ook. Je kunt je met maximaal 5 personen opgeven. Gewoon doen dus!

Geen verliezers
Zoals je gewend bent van het Gouden Spiker Festival, kennen wij geen verliezers. Meedoen is belangrijker dan winnen. Daarom worden alleen de top 3 bekend gemaakt tijdens de DOSMC. Een deskundige jury zorgt voor een opbouwend juryrapport. Je krijgt daarnaast een opname van je optreden. Zo kun je na afloop zelf ook nagenieten van je optreden én er van leren. 

Deelnemersklassen
De deelnemers worden onderverdeeld in verschillende leeftijdsklassen.

Klasse                 Leeftijd
Klasse 1               t/m 8 jaar
Klasse 2               9 t/m 12 jaar
Klasse 3               12 t/m 15 jaar
Klasse 4               16 t/m 50 jaar
Klasse 5               Veteranen (50+)

Geef je op!
Ben je enthousiast geworden? 
Geef je dan op voor 7 november 2021.  

De kosten voor deelname zijn:
Solo: € 10,-
Duo: € 15,-
Trio: € 20,-
Kwartet: € 25,-
Kwintet: € 30,-

 

Winnaars DOSMC 2021!

zondag 21 november 2021
Zondag 21 november was het podium van Theater De Skâns in Gorredijk het podium voor de 1e Dutch Open Slow Melody Contest. De wedstrijd ...