Laatste nieuws

dinsdag 26 maart 2024
Meld je aan voor de DOSMC 2025

zondag 11 februari 2024
Winnaars 2024: Andrea, Julian & Eline

Snel naar

dinsdag 26 maart 2024
» Dutch Open Slow Melody Contest

» Inschrijven

 

Dutch Open Slow Melody Contest

dinsdag 26 maart 2024

Dutch Open Slow Melody Contest
Op zondag 9 maart 2025 organiseert Stichting Culturele Activiteiten Opsterland voor de vierde keer de ‘Dutch Open Slow Melody Contest’ (DOSMC) in theater De Skāns in Gorredijk. Een solistenconcours in een veilige en laagdrempelige omgeving, voor HaFaBra-muzikanten van 8 t/m 88 jaar.  

Wat is een Slow Melody Contest?
De naam zegt het al; de ‘Slow Melody Contest’ is een wedstrijd voor langzame, gedragen solo’s. In Engeland is dit een eeuwenoude traditie, naast de reguliere solistenconcoursen. De DOSMC is het uitgelezen evenement om je voordracht, klank en muzikaliteit te presenteren.

Begeleiding
Pianiste Elvire Boelee kan je begeleiden tijdens je solo. Er wordt gelegenheid geboden om te oefenen met haar, een week voorafgaand aan het evenement. Natuurlijk is het ook toegestaan om je eigen pianist(e) mee te nemen of met een geluidsopname op te treden. Geef dit dan wel aan bij je opgave.

Solo te spannend?
Vind je alleen spelen toch te spannend en kom je liever samen of met zijn drietjes? Dat mag ook. Je kunt je met maximaal 5 personen opgeven. Gewoon doen dus!

Geen verliezers
Wij kennen geen verliezers. Meedoen is belangrijker dan winnen. Daarom worden alleen de top 3 bekend gemaakt tijdens de DOSMC. Een deskundige jury zorgt voor een opbouwend juryrapport. Je krijgt daarnaast een opname van je optreden. Zo kun je na afloop zelf ook nagenieten van je optreden én er van leren. 

Deelnemersklassen
De deelnemers worden onderverdeeld in verschillende leeftijdsklassen.

Klasse                 Leeftijd
Klasse 1               t/m 12 jaar
Klasse 2               13 t/m 15 jaar
Klasse 3               16 jaar en ouder

Geef je op!
Ben je enthousiast geworden? 
Geef je dan op voor 1 februari 2025.  

De kosten voor deelname zijn:
Solo € 15,-
Duo € 20,-
Trio € 25,-
Kwartet € 30,-
Kwintet € 35,-